Chroom-6

Chroom-6 houdende verbindingen zijn (zeer) schadelijk voor de gezondheid. Vanwege de hoge risico’s die blootstelling aan deze stoffen met zich meebrengt moeten er juiste maatregelen genomen worden.

Heb jij ook moeite om werknemers, collega’s of familieleden te vertellen hoe het nu precies zit met chroom-6? Waarom ermee gewerkt wordt en wanneer het gevaarlijk is? Professor dokter ingenieur Arjan Mol, Hoogleraar Corrosietechnologie en Elektrochemie aan de Technische Universiteit Delft, vertelt in 6 korte colleges alles wat je moet weten over het werken met chroom-6. In deze korte video's legt hij uit wat chroom-6 is en waarom de stof nuttig is. Maar ook wat de risico’s zijn en waarom substitutie vaak lastig is, maar wel mogelijk!

De inhoud van deze video’s is met de grootste zorgvuldigheid en op basis van de meest recente wetenschappelijke kennis samengesteld. Professor dokter ingenieur Arjan Mol en Technische Universiteit Delft kunnen niet aansprakelijk gehouden worden voor directe en/of indirecte schade als gevolg van de toepassing van de voorzorgsmaatregelen die in deze video’s worden behandeld.

Het gevaar schuilt in veel meer stoffen dan je denkt. Houtstof, dieselrook, kwartsstof, lasrook, meelstof, lak, oplosmiddelen en ga zo maar door. Zie de campagnepagina ‘Veilig Werken met [Gevaarlijke] Stoffen’ voor meer informatie en bruikbare tips.