Elk halfuur even bewegen. Zet ook de stap!

In een ideale wereld zijn we ook tijdens ons werk gezond bezig. Toch zitten we in Nederland gemiddeld 10 uur op een werkdag. Daardoor lopen we meer kans op ziektes zoals hart- en vaatziekten, diabetes type II, depressie, kanker en zelfs vroegtijdig overlijden. Beeldschermwerkers hebben daarnaast ook een verhoogde kans op klachten aan armen, nek en schouders. Gelukkig is de oplossing vrij simpel: regelmatig even opstaan en bewegen. Als je elk half uur in beweging bent, is de kans kleiner dat je ziek wordt. Zet ook de stap.

De Nationale Beweegminuut

Een nieuwe uitdaging staat zitwerkend Nederland te wachten. De Nationale Beweegminuut is gestart. Iedere werkdag om 11 uur één minuut bewegen.

Attentie zitwerkend Nederland! Zitten is niet goed voor ons. Daarom is er iedere werkdag om 11 uur: De Nationale Beweegminuut. Voor alle kantoortijgers en sturologen, stap uit die vrachtwagen en aan de kant met dat bureau. Ga lekker staan en steel de show! Ga naar www.denationalebeweegminuut.nl, en help Nederland van Europees kampioen zitten naar Europees kampioen bewegen tijdens het werk!

Nieuwsbrief

Elke maand beweegtips, interessante informatie en activiteiten ontvangen over het voorkomen van lichamelijke onderbelasting door werk? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.