Praat mee over betrekken van flexibele medewerkers op 23 maart

Graag nodigen wij u uit voor een themamiddag over omgaan met flexibele medewerkers.

Op maandagmiddag 23 maart gaat het programma ‘Eerlijk, Gezond en Veilig Werk’ graag met u in gesprek: hoe betrek je flexibele medewerkers op een dusdanige manier dat ze voor langere tijd voor je willen blijven werken of graag terugkomen? Denk en praat mee tijdens de sessie en ga naar huis met concrete handvatten om deze medewerkers te binden en hen een eerlijke, gezonde en veilige werkplek te bieden.

In deze bijeenkomst staan twee goede voorbeelden centraal:

  • de Werkcode voor gelijkwaardige beloning voor flex en vaste medewerkers, die is ondertekend in de verzekeringsbranche;
  • de aanpak op Preventief Medisch Onderzoek Psychosociale Arbeidsbelasting (PMO PSA) bij uitzendkrachten van Doorzaam.

Meldt u direct aan via eerlijkgezondenveilig@minszw.nl om zeker te zijn van deelname.  

Datum: 23 maart 2020
Starttijd: 12:00 uur (met inlooplunch)
Plaats: Den Haag

Na aanmelding ontvangt u voorafgaand aan de bijeenkomst een uitgebreider programma en routebeschrijving naar de locatie.

In Nederland heeft iedereen recht op eerlijk werk in een gezonde en veilige werkomgeving. Dit geldt niet alleen voor medewerkers met een vast contract, maar voor alle werkenden binnen een bedrijf of organisatie. Dit is echter niet overal vanzelfsprekend geregeld. Flexibele medewerkers krijgen voor hetzelfde werk niet altijd hetzelfde betaald. Ook lopen ze meer risico’s op het werk en nemen ze minder vaak deel aan trainingen en opleidingen. Het programma ‘Eerlijk, Gezond en Veilig Werk’ van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, gaat graag in gesprek met werkgevers-, werknemers- en brancheorganisaties, over de vraag hoe kan worden bevorderd dat alle werkenden in een organisatie, ook uitzend-, oproep- of tijdelijke krachten, kunnen werken onder gelijke voorwaarden.

Eerder organiseerde het Programma Eerlijk, Gezond en Veilig Werk tijdens de Landelijke Bijeenkomst een werksessie over dit onderwerp.

Wij hopen u op maandag 23 maart te mogen begroeten voor een inspirerende themamiddag!