Webinar ‘Goed werkgeven aan ouders met jonge kinderen’

Hoe word je een goede werkgever voor ouders met jonge kinderen? Een thema dat in deze coronatijd misschien wel actueler is dan ooit. Werkgeven aan ouders die werk met de zorg voor kinderen moeten combineren vraagt om een speciale aanpak.

Vitaal Thuiswerken (417x177)

Daarom heeft de Inspectie SZW op 26 mei 2020 het webinar ‘Goed werkgeven aan ouders met jonge kinderen’ georganiseerd (duur: circa 1,5 uur). Dit webinar is gericht op werkgevers, HR-adviseurs, OR-leden, sector- en brancheorganisaties en landelijke partijen (onder andere werkgevers- en werknemersverenigingen).

Tijdens het webinar krijgen deelnemers concrete tips van experts over hoe je als werkgever het beste om kunt gaan met medewerkers met jonge kinderen of een kinderwens. Daarbij voeden we jullie met verrassende cijfers, de grootste misvattingen van en over werkgevers en leidinggevenden en komen goede voorbeelden van bedrijven aan bod.

Het programma

Marc Kuipers, Inspecteur-generaal van de Inspectie SZW leidt het webinar in.

Joyce Knappe, internationale spreker en expert Werkend Ouderschap en directeur van Pro Parents, verzorgt de keynote over de Family Friendly Firm. Wat kunnen bedrijven eraan doen om de soms moeilijke combinatie van werk en (aanstaand) ouderschap gemakkelijker te laten verlopen? Waarom is een gezinsvriendelijk personeel-/arbobeleid ook in het belang van bedrijven zelf? Daarnaast wordt stilgestaan bij uitdagingen en behoeften van thuiswerkende ouders. Specifiek tijdens de coranacrisis, waarin werk, zorg en onderwijs gecombineerd moeten worden. Tot slot gaat zij in op werkzame en belemmerende factoren in het ontwikkelen van een aanpak om je organisatie in te richten als Family Friendly Firm.

Aansluitend vindt een vraaggesprek met Joyce Knappe en programmamanager Luc Mutsaers van de Inspectie SZW plaats, onder meer over de rol van de inspectie bij dit thema en over goede voorbeeldbedrijven. Deelnemers kunnen hierbij ook vragen stellen.

Joost Hoebink is dagvoorzitter.


Webinar terugkijken?

Dat kan via deze link.