NanoToolSelector: de keuzehulp bij risicobeoordeling en –beheersing van nanomaterialen op de werkvloer

De NanoToolSelector is gepubliceerd door het Kennis- en Informatiepunt Risico’s van Nanotechnologie van het RIVM (KIR-nano). Met de online keuzehulp NanoToolSelector kies je de juiste tool voor de RI&E voor nanomaterialen.

Nanotoolselector header nieuwsbericht

De NanoToolSelector is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en bevat informatie over 40 verschillende tools, waarmee  gezondheidsrisico’s van het werken met nanomaterialen in een bedrijf in kaart kunnen worden gebracht. De eigenschappen van de tools zijn beschreven op beschikbaarheid, toepassingsgebied, beoogd kennisniveau van de gebruiker, gebruiksgemak en kwaliteit. Via de NanoToolSelector zijn de tools makkelijk te vergelijken.

Bekijk hier de NanoToolSelector.