Webinar: haal je RI&E uit de la

Nieuwsgierig naar hoe u de risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) in uw branche of organisatie om kunt zetten naar een bruikbaar en levendig instrument? Een instrument dat de werknemers begrijpen en direct in kunnen zetten op de werkvloer?

Laat u tijdens dit interactieve webinar meenemen door de sprekers en luister naar de ervaringen, suggesties en maatregelen die zijn geïnspireerd op aansprekende praktijkvoorbeelden!

In dit webinar vertelt Marinka de Groot, projectleider van het project Onderweg naar een dynamische RIE, namens het Sectorinstituut waarom en hoe zij een methode hebben ontwikkeld die de RI&E van een ‘verplichting’ naar een dynamisch instrument voor kleine bedrijven om te zetten. In dit pilotproject werkte het Sectorinstituut samen met 30 bedrijven in de sector.

José van Lieshout, als A&O-adviseur bij het Sectorinstituut  betrokken bij de pilot, vertelt meer over de Tipkaart Dynamische RI&E. Zij licht de 6 belangrijkste punten toe waar elk MKB-bedrijf aandacht aan moet besteden om de RI&E dynamisch te maken, de werkvloer hierbij te betrekken en gezond en veilig werken systematisch de aandacht te geven. Ook borging op de werkvloer krijgt hierbij speciale aandacht.

Namens de deelnemende bedrijven vertelt Peter Schoenmakers (Scholte Verhuis Groep) waarom Scholte Verhuis Groep aan de pilot meedeed en wat het hen heeft opgeleverd.

Bekijk het webinar terug op YouTube.