Meld je aan voor de kick-off van de nieuwe campagne lichamelijke onderbelasting

Op donderdag 8 april lanceert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de campagne ‘Elk halfuur even bewegen. Zet ook de stap’. In deze campagne vraagt het ministerie van SZW aandacht voor lichamelijke onderbelasting op het werk, oftewel te veel zitten en te weinig bewegen. Mensen die het grootste deel van de werkdag zittend doorbrengen worden hierin opgeroepen om elk half uur even te bewegen. Bijvoorbeeld door vaker op te staan, wandelend te vergaderen, even de polsen los te maken of een paar squats te doen.

Onder leiding van presentator Marijke Roskam gaan we op 8 april van 10:00 - 12:00 uur tijdens een online kick-off bijeenkomst in gesprek over de urgentie van meer bewegen tijdens het werk. We duiken met verschillende experts in het onderwerp en volgen een masterclass om zelf direct in actie te komen. Je bent van harte uitgenodigd om hier samen met sectororganisaties, werkgevers, werknemers en arboprofessionals bij aanwezig te zijn. Aanmelden kan via onderstaande link. Je ontvangt dan binnenkort een mail met meer informatie over het programma.

Meld je hier aan voor de online kick-off bijeenkomst

Doelgroep

De campagne en kick-off bijeenkomst richt zich op iedereen die (te) veel zit tijdens werk, met specifieke aandacht voor de sectoren ICT, zakelijke- en financiële dienstverlening, openbaar bestuur en vervoer.