Word supporter van de Week van de RI&E

Van 12 tot en met 16 juni vragen we in de Week van de RI&E aandacht voor het in kaart brengen van arbeidsrisico’s. Als arbodeskundige, adviseur, opleider of brancheorganisatie kun jij daarbij helpen. Zo brengen we samen ondernemers in beweging om gezondheidsklachten en ongevallen op de werkvloer te voorkomen. 

Twee glazenwassers in een liftwagen
Beeld: ©Shutterstock / Rob Kints

In Nederland zijn ondernemers met personeel in dienst verplicht een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) te doen. Ondernemers lopen het risico een boete te krijgen als zij dit niet op orde hebben. Een RI&E hoort namelijk bij goed ondernemerschap. Net als het zorgen voor een veilige en gezonde omgeving voor medewerkers. 

Week van RI&E

Tijdens de 9e editie van Week van de RI&E (12 tot en met 16 juni) vragen we samen met arbodeskundigen, adviseurs, opleiders en brancheorganisaties, in heel Nederland aandacht voor de RI&E. Het is een week waarin we ondernemers activeren om hun arbeidsrisico’s in kaart te brengen. Maar ook om daarna een plan van aanpak te maken om de risico’s binnen hun bedrijf te verkleinen of zelfs weg te nemen.

Supporter worden

Ben jij arbodeskundige, adviseur, opleider, onderdeel van een brancheorganisatie of ondersteun jij ondernemers op een andere manier bij het maken van een RI&E? Dan kun je ons helpen, door in de Week van de RI&E…

  • …een eigen actie op te zetten. Denk daarbij aan workshops over de RI&E, gratis werkplekscans of korting op het begeleiden van een RI&E-traject door een arbodeskundige.
  • …ondernemers warm te maken voor de Week van de RI&E via een “Kickstart”. Vanaf 5 juni delen we de 3 video’s van de Kickstart RI&E in een toolbox. Daarin zit ook het logo, een nieuwsbericht dat je kan gebruiken en kant-en-klare input voor sociale media.

Wil jij (weer) meedoen aan de Week van de RI&E? Meld je dan aan. Je ontvangt de komende weken hulp bij het opzetten van jouw actie.

Meld je aan