Webinar: gezond werken met gevaarlijke stoffen

Wist u dat jaarlijks 3.700 mensen overlijden aan beroepsziekten? Circa 2.000 van deze sterfgevallen zijn het directe gevolg van een beroepslongziekte. Bent u zich bewust van de risico’s die (gevaarlijke) stoffen met zich meebrengen voor werknemers op uw werkvloer?

De Bakkers- en Cumela-sectoren staan tijdens dit webinar centraal. U krijgt informatie over diverse initiatieven, zoals direct inzetbare toolboxen. Ook ontvangt u tips, gericht op het gezond werken met stoffen.

Speciale aandacht gaat uit naar werkgever Réne en zijn werknemer Frank. De laatste heeft een longziekte opgelopen. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen ontwikkelde medewerker Frank gedurende de jaren longfibrose.

Leidinggevende René en hij doen uit de doeken hoe zij gezamenlijk oplossingen hebben gevonden. Op die manier kon Frank gewoon blijven werken.

Sprekers

  • Dr. Jos Rooijackers, longarts bij het Nederlands Kenniscentrum Arbeid en Longaandoeningen.
  • Tineke Rens, Arbeidshygiënist en Coördinator Informatiecentrum Grondstofallergie bij het Nederlands Bakkerij Centrum.
  • René van der Holst, mede-eigenaar van Aannemersbedrijf G. van der Holst & Zn.
  • Frank Schrama, werknemer Aannemersbedrijf G. van der Holst & Zn.

Hoe kunnen branches en bedrijven dit inzetten?

Breng als bedrijf uw kennis op peil over het werken met (gevaarlijke) stoffen. Maak gebruik van de toolboxen en tips, of leer van de aanpak van Frans en René. Zij kwamen samen tot een oplossing toen Frans een beroepsziekte bleek te hebben.

Werken mensen binnen uw branche ook met (gevaarlijke) stoffen? En wilt u bedrijven stimuleren om gezonder aan de slag te gaan? Vergroot dan met dit webinar uw kennis en motiveer de organisaties om met de toolboxen en tips aan de slag te gaan.

Kijk het webinar terug op YouTube.