Rol de rode loper uit voor jouw bhv’ers op de Dag van de BHV 2023

Op maandag 6 november vindt de twaalfde editie van de Dag van de BHV plaats. Op deze dag besteden organisaties in heel Nederland aandacht aan het belang van bedrijfshulpverlening (bhv) en zetten ze de bhv’er eens extra in het zonnetje. Het thema van de Dag van de BHV 2023 is ‘BHV en 112, daar red je levens mee!’ Hoe breng jij dit jaar de bhv onder de aandacht in je organisatie? 

Advertentiebeeld Dag van de BHV, maandag 6 november 2023. "Weet jij wie onze BHV'ers zijn?"

Op de website van de Dag van de BHV vind je tal van hulpmiddelen om acties op te zetten om aandacht te geven aan de bedrijfshulpverlening. Zo staat er een compleet vernieuwde toolkit vol met gratis promotiemateriaal klaar, waarmee iedereen een mooie Dag op de eigen werkvloer kan organiseren. Denk aan posters, social mediaposts en online banners. De toolkit is in het Nederlands en Engels beschikbaar. En ook dit jaar wordt er weer een bhv’er van het jaar gekozen, nomineer hier een bhv’er bij jou op de werkvloer! De winnaar wordt bekend gemaakt op 7 november. 

Laat je inspireren

Stichting Dag van de BHV zet zich jaarlijks in om op deze themadag aandacht te vragen voor het belang van bedrijfshulpverlening en de bhv’ers. Je kunt je aanmelden op de website van de stichting om te laten zien dat ook jouw organisatie waardering uitspreekt voor de bhv’ers. Daarnaast staat de website vol met inspiratie om het onderwerp op de werkvloer onder de aandacht te brengen. Zet bijvoorbeeld het ‘broodje BHV’ op de kaart in de kantine, en je hebt meteen een goede gespreksopener! 

BHV en 112, daar red je levens mee!

Je hoopt de bhv’er nooit nodig te hebben, maar wat mogen we ons gelukkig prijzen dat ze in de buurt zijn op de momenten dat we dat wel doen. Zij zijn de helden die het verschil kunnen maken in die eerste cruciale minuten bij een ongeval, als het een kwestie van leven of dood is. De vaak onzichtbare, maar altijd aanwezige kracht verdient het om eens flink in het zonnetje te worden gezet. Dus doe ook mee met de Dag van de BHV!