Zet je BHV’ers in het zonnetje op de Dag van de BHV

Op maandag 7 november vindt de elfde editie van de Dag van de BHV plaats. Dit is dé dag waarop werkgevers het belang van bedrijfshulpverlening (BHV) kunnen onderstrepen en hun BHV’ers in het zonnetje zetten. Het thema van de Dag van de BHV 2022 is ‘Werk, thuis, op straat: hoe veilig ben jij?’. Breng jij dit jaar bedrijfshulpverlening en de bhv’ers onder de aandacht in je organisatie?

BHV1913-415X176

Een actie rondom BHV is in een mum van tijd opgezet dankzij de toolkit, die onder andere campagneposters, online banners en een presentatie bevat. Ook kun je laten zien dat veiligheid bij jou hoog op de agenda staat door je aan te melden bij De Dag van de BHV. Heb jij de allerbeste BHV’er van Nederland in huis? Nomineer hem of haar voor de titel ‘BHV’er van het jaar’. Op 7 november wordt bekend gemaakt wie deze eretitel een jaar lang mag dragen. 

Veiligheid staat centraal

De Dag van de BHV is een initiatief van Stichting Dag van de BHV. De stichting zet deze themadag in om waardering voor en het besef van het belang van bedrijfshulpverlening over te brengen, zowel op de werkvloer als in het publieke domein. Dit jaar staat de Dag in het teken van ‘Werk, thuis, op straat: hoe veilig ben jij?’. Het thema haakt in op de nieuwe balans tussen thuiswerken en werken op kantoor. Veel organisaties zoeken door de coronacrisis naar een goede manier om hybride te werken. 

Uitdagingen op BHV-vlak door hybride werken

Hybride werken brengt uitdagingen met zich mee, ook op BHV-vlak. Ondanks de veranderde kantoorbezetting is het belangrijk dat er altijd een BHV’er aanwezig is op de werkvloer. Veel BHV’ers realiseren zich dat hun kennis van bedrijfshulpverlening ook buiten het werk van pas kan komen, bijvoorbeeld als iemand hulp nodig heeft op straat. Dit jaar staat daarom de vraag centraal hoe hybride werken voor iedereen veilig kan zijn.