Beschrijving van Arbeidsbelastbaarheid en Re-integratie (BAR)

De Beschrijving van Arbeidsbelastbaarheid en Re-integratie (BAR) is een instrument dat zorgt voor een gezamenlijk begrippenkader en gemeenschappelijke taal, zodat bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen elkaar beter begrijpen.

Het instrument is ontwikkeld door Amsterdam Universitair Medisch Centrum (UMC) met een subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het BAR-instrument 1.0 wordt op dit moment doorontwikkeld door een onderzoeksconsortium van Amsterdam UMC, UMC Groningen en HAN University of Applied Sciences (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) met subsidie uit het ZonMw programma verbetering-kwaliteit-poortwachtersproces.

Op 1 februari 2022 is de website BAR Project gelanceerd. Via deze projectwebsite kunnen gebruikers in een onderzoekssetting feedback delen met de onderzoekers en doen de onderzoekers later in het onderzoekstraject ook oproepen voor deelname aan bijvoorbeeld focusgroepen.

Meer weten over de BAR?

In mei 2021 is de eerste versie van het instrument voor Beschrijving van Arbeidsbelastbaarheid en Re-integratie (BAR) gelanceerd. Misschien heb je er al een blik op geworpen, of sta je te popelen om het gebruiken. Maar wat is het BAR-instrument nu precies? Wie gaat het gebruiken? Wat kan ik er als bedrijfsarts/arbeidsdeskundige/verzekeringsarts mee? En wat is de status van dit nieuwe instrument? Het antwoord op deze en andere veel gestelde vragen vind je in deze lijst met vragen en antwoorden. Deze worden gedurende de onderzoeksperiode geactualiseerd en uitgebreid.