Digitale toolkit #nieuwearbowet

De digitale toolkit Nieuwe Arbowet biedt handige factsheets, animaties en downloadbare bestanden zoals posters, gifjes en ansichtkaarten over de in 2017 gewijzigde Arbowet.

De digitale toolkit maakte het mogelijk om voor te lichten over de wijzigingen in de Arbowet. Diverse informatieproducten van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en partners zijn hier op één plek gebundeld.

Digitale toolkit

Mkb-onderzoek

  • Sinds 1 juli 2018 is de nieuwe Arbowet een feit. In aanloop naar de definitieve wetswijziging van de Arbowet is onder arbobeïnvloeders uit het mkb en grootbedrijf onderzocht in hoeverre zij op de hoogte waren van de wijzigingen in de Arbowet en in welke mate de wijzigingen al waren doorgevoerd. Download het onderzoek.

Praktijkverhalen

De veranderingen in de Arbowet hebben gevolgen voor alle werkgevers in Nederland, ongeacht het aantal werknemers of de nationaliteit van het bedrijf. Ook voor het mkb is het dus belangrijk te kijken naar de manier waarop de vernieuwingen worden geïmplementeerd. Ieder bedrijf gaat daar op een andere manier mee om. In een serie bedrijfsportretten delen 3 mkb’ers hun verhaal uit de praktijk. Lees de praktijkverhalen:

Factsheets & infographics

Posters, ansichtkaart en social media beelden