Podcast ‘De andere dokter’ zet verzekerings- en bedrijfsgeneeskunde in de spotlights

Vanaf deze week vertellen verzekerings- en bedrijfsartsen over hun vak en hun drijfveren in de nieuwe podcast ‘De andere dokter’. De podcast is onderdeel van een nieuwe campagne die geneeskundestudenten informeert over hun carrièremogelijkheden op het gebied van arbeid en gezondheid.

Verzekeringsartsen en bedrijfsartsen leveren een belangrijke bijdrage aan een vitaal en gezond werkend Nederland, juist in deze tijd. Maar het domein arbeid en gezondheid is relatief onbekend bij (geneeskunde)studenten. Daarom heeft een groot aantal partijen - Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG), Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB), OVAL (branche voor duurzame inzetbaarheid), Kwaliteit op Maat (KoM), Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), De Geneeskundestudent, Nederlandse school of Public & Occupational Health (NSPOH), Staf Grootschalig Bijzonder Optreden (SGBO) – de handen ineen geslagen om de campagne ‘De andere dokter’ te starten. Hiermee informeren de betrokken partijen geneeskundestudenten over de carrièremogelijkheden als verzekerings- of bedrijfsarts.

“Deze dokters zullen nooit de hoofdrol spelen in een ziekenhuisserie. En ze dragen geen witte jas. Maar ondertussen zorgen ze er wél voor dat onze maatschappij blijft werken. Letterlijk en figuurlijk,” aldus Gertjan Beens, voorzitter NVAB.

Startpagina voor een carrière in arbeid en gezondheid

De eerste podcast is inmiddels gelanceerd en is te vinden op de website deanderedokter.nl. Deze website wordt komende maanden verder uitgebreid en is dé startpagina voor een carrière in de bedrijfsgeneeskunde of verzekeringsgeneeskunde, inclusief praktische informatie, podcasts en wervingsinitiatieven. De campagne ‘De andere dokter’ is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van SZW.