Animatie: uitwisseling veiligheid op het werk

Een uitwisseling rondom veiligheid op het werk stelt bedrijven en medewerkers in staat om op een originele en praktische manier van elkaar te leren. Het biedt een kijkje in de keuken van een ander. Dat kan binnen of buiten de eigen branche.

Daarnaast bent u benieuwd naar de visie van de ander op uw dagelijkse praktijk, bijvoorbeeld over gezond gedrag.
Veiligheidskundigen en arboprofessionals werken vaak individueel of in kleine teams binnen bedrijven. Het kan om die reden prettig zijn om met een collega ‘van buiten’ te sparren. Een uitwisseling biedt vaak een nieuw perspectief op de eigen vraag. Ook kijkt een ‘buitenstaander’ met andere ogen. Het opzetten van een uitwisselingsprogramma binnen een branche kan dan ook nieuwe inzichten geven en blinde vlekken voorkomen.

Heeft u altijd al willen weten hoe andere bedrijven gezond gedrag (binnen of buiten uw branche) bevorderen, hoe medewerkers betrokken worden bij het verbeteren van de veiligheid op de werkvloer en hoe veilig en gezond werken ook bij het management op de agenda blijft staan? Denk dan eens aan een uitwisseling. In deze animatie: uitwisseling veiligheid op het werk wordt uitgelegd hoe een uitwisseling werkt. Bekijk de animatie op YouTube.