Week van de Werkstress

Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out. Dat kan duizend-en-een oorzaken hebben en zich manifesteren in evenzoveel symptomen. Maar je kunt als werkgever en werknemer gelukkig ook veel doen om te voorkomen dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress. Praat met je medewerkers over wat hen drijft, wat ze willen leren en hoe je samen het werkplezier vergroot en zo werkstress en uitval voorkomt. Voorkomen is beter dan genezen, zeker in een tijd dat er een tekort aan talent is.

header week van de werkstress 2019

Het doel van de Week van de Werkstress is om zoveel mogelijk werkende Nederlanders te laten inzien dat werkstress is te voorkomen. Door te zorgen voor voldoende plezier op de werkvloer, ruimte voor ontwikkeling en/of genoeg uitdagingen binnen je werk. De organisatie van de Week van de Werkstress is in handen van OVAL, branche voor duurzame inzetbaarheid.

Om alle ontwikkelde kennis goed bereikbaar te houden, is vanuit het ministerie van SZW alle informatie met alle bijbehorende instrumenten, documenten en links verzameld in deze website.