Week van de Werkstress

Van 13 tot en met 17 november 2023 organiseert OVAL de Week van de Werkstress. Doel is om werkenden en werkgevers er bewust van te maken dat werk niet stressvol hoeft te zijn. De inzet op het mentaal en fysiek versterken van alle werknemers helpt een organisatie om in balans te raken en te blijven. Het centrale thema van dit jaar is daarom ‘Mentaal en fysiek sterk!’ 

Mentaal en fysiek sterk is anno 2023 dé aanhaker voor werkend Nederland. De gevolgen van de coronapandemie zijn duidelijk zichtbaar. Er is een flink personeelstekort in Nederland, werknemers moeten na het thuiswerken op zoek naar een nieuwe werk-privébalans en steeds meer jonge werknemers ervaren stress op het werk. Met een goede mentale gezondheid ervaren werknemers minder stress. Maar ook een goede conditie kan ervoor zorgen dat stress minder grip krijgt.

Daarom is er tijdens de Week van de Werkstress 2023 aandacht voor mentale gezondheid én voor de fysieke kant. Deze twee kunnen namelijk niet los van elkaar worden gezien. Samen vormen ze de rode draad van dit jaar: Mentaal en fysiek sterk.