Hoe TOP werk jij? Pak lichamelijke belasting aan!

Wist jij dat 2 op de 5 werknemers in Nederland te maken heeft met lichamelijk belastend werk? Denk aan te zwaar tillen, veel bukken of aan de lopende band dezelfde beweging maken. In totaal lijden 424.000 werknemers daardoor aan een beroepsziekte aan hun rug, arm, nek, schouder, knie of heup. Dat zorgt niet alleen voor veel persoonlijk leed, uitval en arbeidsongeschiktheid, maar levert jaarlijks ook hoge kosten voor werkgevers en de maatschappij op. Voorkomen is dus in ieders belang.

Bekijk de animatie over lichamelijke overbelasting:

Behaalde resultaten

“We mogen niet accepteren dat mensen ziek worden door hun werk”, zegt Luc Gielen, plaatsvervangend directeur Gezond & Veilig Werken. Daarom startte het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) in 2018 het programma Preventie Beroepsziekten. Dit programma, waar deze campagne onderdeel van is, heeft als doel het aantal beroepsziekten op termijn te verminderen en liep tot eind 2022. Wat is er gedaan en welke resultaten zijn er geboekt?  

Download het rapport hier.

Doe de test!

Wil jij weten of jouw lichaam verkeerd wordt belast tijdens jouw werk? Doe dan de test op www.hoetopwerkjij.nl en weet in 5 minuten welke risico’s jij mogelijk loopt en wat jij kunt doen om die te verminderen!

Reeks tips van experts

Meld je aan bij de e-mail funnel en ontvang een week lang tips in je mailbox van experts en ervaringsdeskundigen over lichamelijke belasting. Ga naar hoetopwerkjij.nl en scroll helemaal naar beneden om je aan te melden!

Mailinglijst

Op de hoogte blijven van de meest relevante en interessante ontwikkelingen op het gebied van lichamelijke belasting? Meld je dan aan voor de mailinglijst.