Focal Points organiseren goede praktijken evenement "Preventie van musculoskeletale aandoeningen"

Ongeveer 3 op de 5 werknemers in de EU klagen over musculoskeletale aandoeningen (MSA), oftewel werkgerelateerde aandoeningen van het bewegingsapparaat. Daarom organiseren de Focal Points van België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk op vrijdag 29 oktober het online evenement: “Preventie van musculoskeletale aandoeningen”. Dit online seminar is onderdeel van de EU-OSHA campagne “Verlicht de last”.

Verlicht de last

Het evenement vindt online plaats van 09:50 tot 14:30 uur en wordt geopend door Belgisch minister van werk Pierre-Yves Dermagne. Professor Yves Roquelaure zal een keynote speech geven. Het delen van goede voorbeelden in de aanpak van fysieke belasting op het werk staat centraal tijdens dit evenement.

Wat zijn Musculoskeletale aandoeningen (MSA)?

Musculoskeletale aandoeningen of MSA zijn fysieke gezondheidsproblemen die hun oorsprong vinden in de werksituatie: rugpijn, peesontsteking, tenniselleboog, hernia, tintelingen, krampen en beperkingen van gewrichtsmobiliteit. Ze manifesteren zich in de spieren, pezen, zenuwen en gewrichten. Alle delen van het lichaam kunnen worden aangetast: de rug, nek, bovenste ledematen (schouders, ellebogen, polsen, handen, vingers) en onderste ledematen (heupen, knieën, enkels).