Nu ook Engelstalige toolbox beschikbaar om meer te bewegen tijdens werk

In Nederland zitten we gemiddeld tien uur op een werkdag. Om de Engelssprekende medewerkers binnen jouw organisatie te stimuleren om meer te bewegen tijdens het werk, is nu ook de Engelstalige toolbox ‘Sedentary work’ beschikbaar op de website van EU-OSHA.

Zet ook de stap! Elk halfuur, even bewegen.

De toolbox bestaat uit een factsheet met feiten en cijfers, video’s met fysieke oefeningen om onderbelasting tegen te gaan, een informatieve PowerPointpresentatie over het belang van bewegen tijdens werk en artikelen voor nog verdere verdieping.

De Engelstalige toolbox is onderdeel van de campagne ‘Elk halfuur even bewegen. Zet ook de stap’. Deze campagne is gelanceerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met EU-OSHA/Focal Point. In deze campagne vraagt het ministerie aandacht voor lichamelijke onderbelasting op het werk, oftewel te veel zitten en te weinig bewegen. Mensen die het grootste deel van de werkdag zittend doorbrengen, zoals beeldschermwerkers en chauffeurs, worden hierin opgeroepen om elk half uur even te bewegen. Op de campagnepagina vind je ook een Nederlandstalige toolbox met tips en inspiratie om meer te bewegen tijdens het werk.