“Houd contact met collega’s met wie je niet direct samenwerkt”

Het ‘normale’ werkleven is door het coronavirus veranderd: niet meer elke dag naar kantoor, geen praatjes bij de koffiemachine met collega’s en geen fysieke vergaderingen. Hoe gaat Nederland daarmee om? Wij spraken Yourai, adviseur op het gebied van organisatieveranderingen, over thuiswerken. Hoe ervaart hij dit?

1.    #hoezitjijerbij: hoe gaat het thuiswerken bij jou?

“Het thuiswerken gaat eigenlijk heel goed, want mijn opdrachten lopen grotendeels gewoon door,” vertelt Yourai. Hij adviseert en begeleidt veranderingen bij organisaties in de publieke sector, voornamelijk op het gebied van infrastructuur een milieu. “In het begin van de crisis merkte ik wat voorzichtigheid en afwachtendheid bij onszelf en bij opdrachtgevers, het voelde als een grote overgang om opeens alles digitaal te doen. Maar al snel kwamen we erachter dat meetings eigenlijk heel goed online kunnen. We hielden zelfs digitale brainstorms! Ook realiseren we ons dat deze thuiswerksituatie nog wel eens een tijdje kan gaan duren, dus proberen we er nu het beste van te maken en werken we met de middelen die beschikbaar zijn.”


2.    Wat helpt jou om het fysiek goed vol te houden?

“Ik heb een paddenstoel meegenomen van kantoor, daardoor zit je rechtop!”, vertelt Yourai lachend terwijl hij de stoel laat zien. Daarnaast gaat hij regelmatig tussendoor wandelen en volgt af en toe een livestream sportles in de woonkamer. “Ik neem meer pauzes en probeer regelmatig naar buiten te gaan, om wat zonlicht mee te krijgen en te ontspannen.”


3.    Wat helpt jou om het mentaal goed vol te houden?

“Het belangrijkst voor mij is om aan te voelen wanneer ik pauze nodig heb. Als ik soms vier of vijf calls na elkaar heb gehad, ben ik kapot en moet ik echt even naar buiten om tot rust te komen,” vertelt Yourai. “Daarnaast vind ik het heel ontspannend om in de weekenden de auto te pakken en wandelingen te maken op mooie plekken buiten de stad.” Ook heeft Yourai door het thuiswerken juist wat meer ruimte in zijn hoofd gekregen voor andere interesses: “Ik ben nu aan het kijken of ik een opleiding in deeltijd kan gaan volgen.”


4.    Hoe helpt jouw organisatie bij het thuiswerken?

“We werken allemaal heel zelfstandig, maar ik merk wel dat de leidinggevenden ervoor zorgen dat ze in contact blijven met iedereen en het team goed blijven informeren over hun visie en hun aanpak,” vertelt Yourai. Zo is het kantoor opengesteld voor collega’s die daar een dagdeel, in alle rust willen werken. Je kunt een plekje reserveren en daar op 1,5 meter afstand van de ander zitten. “Onze bureauleiding is hier heel voorzichtig in. Het wordt afgeraden om fysieke bijeenkomsten te houden op kantoor, maar je mag er wel heen om zelfstandig te werken. Dit mag wel, maar moet niet,” aldus Yourai.

“Ook merk ik dat collega’s onderling actiever contact onderhouden met elkaar. Er zijn een aantal digitale vrijmibo’s georganiseerd en mensen doen meer moeite om met elkaar in contact te blijven, zonder zakelijke aanleiding. Ik denk dat dat heel belangrijk is: blijf contact houden met collega’s, juist met diegenen met wie je niet direct samenwerkt.”