Beter hybride werken met de toolbox van TNO

Veel mensen werken nog steeds een groot deel van hun werkweek vanuit huis. Uit onderzoek van TNO blijkt dat de voorkeur uitgaat naar een 50-50%-verdeling van werken op kantoor en thuiswerken. Hybride werken biedt voordelen, maar er zijn ook uitdagingen. Daarom ontwikkelde TNO in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een toolbox die werkgevers en werknemers helpt om effectiever, gezonder en fijner hybride te werken. 

Hybride werken wordt pas écht effectief als werkgevers en werknemers goede afspraken maken. Bijvoorbeeld over bereikbaarheid, beschikbaarheid en het verloop van hybride vergaderingen. Zo weet iedereen waar hij aan toe is. 

Acht tools met handvatten en informatie

De toolbox van TNO bevat acht tools die je helpen om hybride werken goed in te richten. Denk aan manieren om goede afspraken te maken, onderlinge verbinding te creëren of succesvol hybride te brainstormen. De tools zijn: 

·       Teamgesprek hybride werken: doel en afspraken  
·       Werknemers naar kantoor  
·       Effectief hybride vergaderen 
·       Gezond hybride werken  
·       Tips voor en door leidinggevenden 
·       Handige links en ervaringsverhalen 
·       Hybride werken in beeld: onderzoek en cijfers 
·       Samenwerking en verbinding 
 
Weet jij wat een gezonde werkhouding is? Of hoe je voor elkaar krijgt dat iedereen aan het woord komt tijdens een hybride vergadering? Dit, en nog veel meer, vind je terug in de Toolbox hybride werken.