Hey, het is oké: psychische klachten op het werk

43 procent van de mensen krijgt ooit een psychische aandoening. Ook veel werkgevers hebben mensen in dienst met psychische klachten. Op de website 'Hey, het is oké' vind je informatie, persoonlijke ervaringen en tips voor werkgevers.

Veel medewerkers durven op hun werk niet te vertellen over een psychische klacht. Ze zijn bang voor een negatief stempel. Helaas is die angst vaak terecht. Toch heeft openheid ook voordelen. Iemand kan dan meer zichzelf zijn en ook om ondersteuning vragen.

Het is in het belang van de werknemer en werkgever dat personeel het naar de zin heeft op de werkvloer. Daarom moeten beiden met elkaar praten. Niet over de psychische klacht, maar over wat nodig is om het werk goed te kunnen doen. En waar iemand blij van wordt.

Het doel van de campagne 'Hey, het is oké' is het wegnemen van het stigma op psychische aandoeningen, en het verlagen van de drempel om erover te praten. De campagne is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.