SER publiceert handreiking Arbeidsveiligheid

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft de nieuwe handreiking Arbeidsveiligheid gepubliceerd. Het document is een helpende hand bij het starten met, en doorgroeien in arbeidsveiligheid voor het midden- en kleinbedrijf.

Twee glazenwassers in een liftwagen
Beeld: ©Shutterstock / Rob Kints

In de handreiking richt de SER zich op het voorkomen van arbeidsongevallen, ongevallen op het werk die ontstaan door mechanische, chemische, biologische of fysieke oorzaken. De handreiking is met name bedoeld voor bedrijven met een klein aantal mensen in dienst, maar ook voor middelgrote bedrijven. In de handreiking staan praktische richtlijnen voor het opzetten van een Veiligheidsaanpak en dat bijvoorbeeld de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) daarvoor de eerste stap is.