12 corona-gerelateerde vragen beantwoord voor arboprofessionals

Het coronavirus (COVID-19) roept veel vragen op bij werkgevers en werknemers, maar ook bij arboprofessionals die hen hierbij ondersteunen. Op de website beroepsziekten.nl is een speciale kennisnieuwsbrief gedeeld met de meest gestelde vragen met het antwoord op een rijtje. Hiermee dragen de samenwerkende deskundigen en beroeps- en brancheverenigingen voor bedrijfsgezondheidszorg bij aan optimale kennisdeling.

Coronavirus © National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)
Beeld: © National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)

De kennisnieuwsbrief gaat in op vragen rondom verschillende onderwerpen, zoals de uitgangspunten die arboprofessionals in gedachte moeten houden bij het adviseren van werkgevers en werknemers. Daarnaast worden ook vragen rondom crisismanagement, bijzondere bedrijfsprocessen, kwetsbare personen en mogelijk besmette werknemers beantwoord. Tevens wordt er ook antwoord gegeven op vragen rondom de eigen gezond- en veiligheid en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Bekijk de kennisnieuwsbrief van Arbo-int@ct met alle vragen en antwoorden.

Het initiatief voor de kennisnieuwsbrief wordt ondersteund door het ministerie van SZW.

Meer informatie?

Heb je vragen rondom het coronavirus? Bekijk dan op de pagina ‘ Waar kan ik meer informatie vinden over het coronavirus (COVID-19)?’ meer informatie van het RIVM over het coronavirus.