E-tool gevaarlijke stoffen om risico’s te beoordelen en beheersen

De e-tool van EU-OSHA voor gevaarlijke stoffen en chemische producten voorziet bedrijven van informatie en adviezen die zij nodig hebben om de desbetreffende veiligheids- en gezondheidsrisico's te kunnen beoordelen en beheersen.

Ontplofbare stoffen (415x177)

Interactieve digitale tool

De interactieve digitale tool is speciaal ontwikkeld voor kleine en middelgrote ondernemingen en ondernemers zonder specifieke kennis over gevaarlijke stoffen. Hij biedt specifieke en toegankelijke achtergrondinformatie en een overzicht van goede praktijken op het gebied van risico's, etikettering, wetgeving, preventieve maatregelen en nog veel meer.

Hoe werkt de tool?

Op basis van een vragenlijst genereert de e-tool een rapport over het beheer van gevaarlijke stoffen in uw eigen bedrijfssituatie en geeft hij u aanbevelingen voor verbetering. Naast de EU-versie in het Engels is de tool al aangepast aan IJsland, Noorwegen en Portugal. De tool is nu ook beschikbaar in meer nationale versies: Oostenrijk, Estland, Rroemenie and Slovenie.