In de agenda van Politieman Geerten

1 op de 7 mensen heeft last van werkstress. Eén van de oorzaken is een verstoorde werk-privébalans. Wij nemen daarom een kijkje in de agenda van verschillende Nederlanders om te zien wat hun tips zijn om je werk privébalans goed te houden. Deze week de agenda van politieman Geerten.   

Praktijkverhaal 39 - Politieman Geerten

Hoe ziet je agenda er uit? 

04.45 uur - opstaan
05.00 uur - ontbijten
06.15 uur - werk
16.00 uur - klaar met werken
16.15 uur - hardlopen
19.30 uur – vergadering FNV Jong
20.30 uur - thuis
21.00 uur - slapen

Hoe bewaak je jouw werk-privébalans?

Ik heb vijf dingen die ik heel belangrijk vind, namelijk werk, sporten, vrienden, FNV jong en ik zing en speel piano in m’n band. Elke week probeer ik hier een balans tussen te vinden, maar ik moet mijn agenda ook flexibel inplannen. Gelukkig zijn ze bij de politie ook flexibel. Ik heb het gevoel dat ik daardoor veel vrijheid heb voor de invulling van mijn leven, wat erg helpt bij het bewaren van die balans.

Soms is het moeilijker als je iets heftigs meemaakt tijdens het werk. Gelukkig is daar ook veel ondersteuning voor. Dan komt je chef langs en praat je er met collega’s over. Hardlopen helpt me daar ook heel erg bij. Ik zet dan The Robbers van 1975 op en ren dan lekker het bos in. Dit helpt me het voorval te reflecteren en te verwerken.

Wat zou er beter kunnen in je agenda?

Soms zijn er nog momenten dat ik teveel op één dag plan. Ik merk dat ik na m’n werk het beste één leuke activiteit kan doen. Ook probeer ik elke dag 8 uur slaap te halen. Als dat niet lukt, probeer ik dat de volgende dag in te halen.

Wat staat er in je agenda om te ontspannen?

Hardlopen. Dit zorgt dat ik kan ontspannen, fit ben en in de avond nog energie heb om leuke dingen te doen. Daarnaast ben ik actief met mijn band. Dat is altijd gezellig is en het is heerlijk om muziek te maken. Ook spreek ik natuurlijk af met mijn vrienden en zit ik in het bestuur van FNV jong. Vooral de verdieping die ik hierbij vind is iets wat ik echt nodig heb.

Heb je een gouden tip om je werk-privébalans goed te houden? 

Het belangrijkste is om de balans te houden. Ik probeer flexibel te zijn in het leven dat ik heb, zodat ik elke week kan kijken naar wat ik nodig heb. Iets meer sporten? Iets meer met m’n vrienden zijn? Dan doe ik dat.