Kenniskring PSA organiseert bijeenkomst over werkende ouders met jonge kinderen

Op dinsdag 21 mei organiseert de Kenniskring PSA een bijeenkomst in Amsterdam over het thema ‘Werkende ouders met jonge kinderen’. Werkenden met jonge kinderen combineren werk, gezin en zorg. Een goede balans tussen werk en privé is daarbij belangrijk. Tijdens de bijeenkomst is er aandacht voor recent onderzoek, worden vier workshops gegeven en is er alle gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

Er komt veel af op ouders met jonge kinderen. Ze staan onder druk om het werk, hun gezin en de zorg  zo goed mogelijk te combineren.  De kans op ziekteverzuim, uitval of zelfs een burn-out is hierdoor reëel. Daarom besteedt de Kenniskring PSA – een initiatief van TNO en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) – aandacht aan dit onderwerp. Werkgevers, werknemers, onderzoekers, arboprofessionals en beleidsmakers zijn van harte welkom bij deze bijeenkomst.

Divers programma

De middag start met een presentatie over de uitkomsten van een onderzoek naar gendergelijkheid in onder andere werk- en zorgverdeling. Die wordt verzorgd door de onderzoekers van Samenspraak. Dit is een samenwerking tussen de afdeling Buitengewone Zaken, Diversion en Multitude in opdracht van het ministerie van SZW. Daarna vinden vier workshops plaats.

  • Stichting werkende ouders en het ministerie van SZW bespreken hoe je als werkgever in gesprek gaat met ouders met jonge kinderen. Wat is er nodig om werk, gezin en zorg te combineren en hoe kun je hier als werkgever aan bijdragen? 
  • WOMEN Inc. gaat in op de ongelijke werk-zorgverdeling tussen mannen en vrouwen. Vrouwen besteden namelijk gemiddeld 1,5 keer meer tijd aan onbetaalde zorgtaken dan mannen. Centraal staat waarom dit een probleem is en wat overheid, werkgevers en mannen en vrouwen zelf kunnen doen om tot meer gelijkheid te komen. 
  • Erno Herder van Your World gaat het gesprek aan over de invulling van een vitaliteitsprogramma voor werkende ouders. 
  • TNO Childhealth gaat tenslotte in op hoe je als werkgever de behoeften en wensen van werkende vaders tegemoet kunt komen in het combineren van werk en zorg. Zij zijn namelijk nog vaak een onderbelichte groep. Je krijgt in deze interactieve workshop een aantal concrete handvatten om de uitvoering van het partnerverlof in jouw bedrijf te verbeteren.

Tot slot staan er een panelgesprek en een column van Tim Gouw, journalist en thuisblijfvader, op het programma. Het programma wordt afgesloten met een borrel.

Aanmelden

Deelname aan deze bijeenkomst is gratis. Er is plaats voor 100 deelnemers. 

Datum: dinsdag 21 mei, 13.00 - 17.30
Locatie: Tolhuistuin, IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam

Aanmelding kan door een mail te sturen naar kenniskringpsa@tno.nl. Vermeld daarin je contactgegevens en eventueel je functie en organisatie.