Klachten en ziekteverzuim tegengaan met de mkb preventietool

Het is voor werkgevers belangrijk om in te zetten op preventie. Om ongelukken en ziekte te voorkomen, en dus menselijk leed. En ziekteverzuim kan ook leiden tot een flink kostenplaatje. Preventieve maatregelen kunnen bijvoorbeeld klachten aan rug, nek en knie bij werknemers voorkomen. Of mentale klachten tegengaan. Maar hoe maak je als werkgever in het mkb een succes van preventie? De handreiking voor mkb-werkgevers en mkb preventie tool helpen een handje!

Veel werkgevers en arboprofessionals worstelen met de vraag hoe zij gezondheidsklachten kunnen voorkomen. Welke maatregelen kun je nemen? Wat werkt? En hoe kun je je medewerkers hierin laten meedoen? Het RIVM deed hier onderzoek naar met subsidie van het Instituut Gak.

Uit dit onderzoek kwam een handreiking voor mkb-werkgevers en de mbk preventietool. In de handreiking worden de succesfactoren benoemd waar werkgevers hun voordeel mee kunnen doen. Voor iedere succesfactor zijn strategie├źn uitgewerkt. Deze zijn opgenomen in de mkb preventietool.┬á

Ook aan de slag met de mkb preventietool? Bekijk de tool hier.