Inspireren, informeren en innoveren: het Nationaal Beweegfestival op maandag 9 oktober

Op 9 oktober vindt het Nationaal Beweegfestival plaats. Met een programma vol interessante gastsprekers, (werk)sessies en belevenissen proberen de deelnemers met elkaar vorm te geven aan een ideale toekomst. Een toekomst waarin werkgevers werknemers stimuleren te bewegen, waar kinderen tijdens en buiten schooltijd voldoende kunnen spelen, waar iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid voelt en pakt. Kom jij ook? 

Voldoende bewegen is essentieel voor een gezond leven. Bewegen je medewerkers of jijzelf op het werk te weinig of wordt de houding niet vaak genoeg afgewisseld, dan brengt dat risico’s met zich mee. En dat gebeurt sneller dan je denkt. Niet alleen vrachtwagenchauffeurs of kantoormedewerkers hebben hiermee te maken, maar denk ook aan kassamedewerkers of kappers. En dat zijn slechts voorbeelden van bewegen op de werkvloer. Daarnaast is het fietsen of wandelen naar bijvoorbeeld het werk, school of familie ook belangrijk. En wat te denken van een omgeving die uitnodigt tot bewegen in ieders vrije tijd in algemene zin? 

Wat kun je verwachten?

Tijdens het Beweegfestival staat bewegen in de toekomst centraal. Iedereen kan deelnemen. Minister voor Langdurige Zorg en Sport, Conny Helder, gaat in gesprek over haar eigen ervaringen en de urgentie van bewegen. Daarnaast kun je jouw kennis over diverse onderwerpen uitbreiden, bijvoorbeeld over het beweegvriendelijk inrichten van een omgeving of bewegen in de zorg. Ook kun je leren over nieuwste inzichten rondom zitgedrag en de kansen die innovatie biedt om beweging te stimuleren. Tot slot is er een ruime mogelijkheid tot netwerken. 

Het Nationaal Beweegfestival wordt georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, in samenwerking met de Beweegalliantie. 
Doe jij mee aan het Beweegfestival? Meld je aan

  • Waar:           Omnisport te Apeldoorn
  • Wanneer:    maandag 9 oktober 2023, 10:00 tot 17:30 uur