Online magazine Arboportaal over thuiswerken

Door de coronacrisis heeft een groot deel van werkend Nederland kennisgemaakt met thuiswerken. Na meer dan een jaar is één ding duidelijk: thuiswerken in welke vorm ook is here to stay. Bij veel organisaties zullen mensen hybride werken, waarbij zij enkele dagen thuiswerken en enkele dagen op locatie. We hebben een hoop geleerd van een jaar thuiswerken en daarom verzamelde het Arboportaal ervaringen, verhalen, tips en praktische hulpmiddelen voor thuiswerken in het nieuwe e-magazine 'Thuiswerken'.

Beeld: Shutterstock

Interviews

In het magazine beschrijft cabaretier Andries Tunru hoe hij zijn appartement iedere avond ombouwde tot studio en vertellen Julian Bouman van RedLogic en Noëlle van Diepen van Omring waarom hun organisaties zijn uitgeroepen tot beste thuiswerkgever van het jaar. Daarnaast leggen Ellen Wiewel en Alied Nijman van Triodos uit waarom zij vol blijven inzetten op thuiswerken. Triodos gaat er namelijk vanuit dat veertig tot zestig procent voortaan op afstand gaat werken. Ook gaan HR-managers Jeanne Kortenoever van Blyde en Sanne Hadders van MSD in gesprek over de uitdagingen en mogelijkheden van hybride werken. 

Praktische tips

In het magazine worden verschillende tips en praktische informatie gedeeld om het thuiswerken zo vitaal mogelijk op te pakken. Zo biedt het programma “Vitaal Bedrijf" hulpmiddelen aan werkgevers om de vitaliteit op de werkvloer te verbeteren en biedt Happiness Lab aanbevelingen voor thuiswerkers van de toekomst. Het magazine geeft daarnaast tips voor leidinggeven op afstand, waaronder job crafting en playful work design, en biedt informatie en inspiratie om in beweging te komen tijdens de werkdag. 

Bekijk het magazine hier.