SER Arboplatform helpt bij het maken van je eigen arbocatalogus

Vanaf deze week kun je met behulp van het Arboplatform van de SER een eigen arbocatalogus maken voor jouw branche of sector. Dat meldt de SER in een nieuwsbericht. Een nieuwe arbocatalogus, maar ook de uitbreiding van een bestaande catalogus kost tijd, geld en energie. Het Arboplatform helpt branches en sectoren bij het ontwikkelen van een arbocatalogus. Het biedt daarbij de mogelijkheid om de arbocatalogus gratis online te zetten.

SER Arboplatform afbeelding

Dossier arbocatalogus

Via www.dearbocatalogus.nl kom je terecht op het Dossier Arbocatalogus op het SER Arboplatform. Hier vind je verschillende hulpmiddelen en instrumenten die nodig zijn om een arbocatalogus te maken:

Wat is een arbocatalogus?

In een arbocatalogus beschrijven werkgevers- en werknemersorganisaties gezamenlijke afspraken over de wijze waarop zij (gaan) voldoen aan de doelvoorschriften van de overheid voor gezond en veilig werken. Het is niet wettelijk verplicht om een arbocatalogus te hebben, maar het kan wel bijdragen aan het ontwikkelen van een gezond en veilig arbobeleid binnen een sector of branche. Op het Arboportaal is een overzicht met goedgetoetste arbocatalogi te vinden.