Webinar internationale dag voor veiligheid en gezondheid op het werk

Op woensdag 28 april wordt wereldwijd aandacht geschonken aan de preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten tijdens de internationale dag voor veiligheid en gezondheid op het werk. De Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), een organisatie van de Verenigde Naties die zich bezighoudt met arbeidsvraagstukken, organiseert ter ere van deze dag een Engelstalige webinar op 28 april van 13:30 tot 14:45 uur.

Sprekers webinar ILO
Beeld: ILO

De webinar heeft tot doel de dialoog te stimuleren over het belang van investeren in veiligheid en gezondheid op het werk als reactie op noodsituaties en crises op de werkvloer (zoals de COVID-pandemie). De internationale dag voor veiligheid en gezondheid op het werk roept op tot het benutten van de belangrijkste elementen van nationale OSH-managementsystemen (Occupational Safety and Health Management Systems), oftewel methodes die helpen om gevaren en risico’s op de werkplek effectief te beheren. 


Sprekers

Tijdens de webinar zullen de directeur-generaal van de ILO, Guy Ryder, een panel van wereldleiders en hoge vertegenwoordigers van regeringen, werkgevers en werknemersorganisaties hun perspectief bieden op veiligheid en gezondheid op het werk. 


Geïnteresseerden kunnen zich via deze link inschrijven voor de webinar.