Vraag het Vignet Vitaal Bedrijf aan

Vitaliteit is van groeiend belang voor bedrijven. Vitale werknemers presteren beter en zijn minder vaak ziek. Wanneer bedrijven goed bezig zijn op het gebied van vitaliteit, willen zij dit laten zien aan (toekomstige) werknemers, klanten en relaties. Daarom lanceerde Vitaal Bedrijf, een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland, het Vignet Vitaal Bedrijf. Met het Vignet ziet iedereen in één oogopslag dat vitaliteit een belangrijk thema is binnen een organisatie.

Vignet Vitaal Bedrijf
Beeld: Vignet Vitaal Bedrijf

Criteria

Het Vignet Vitaal Bedrijf wordt toegekend aan bedrijven die een duurzaam vitaliteitsprogramma voor hun werknemers hebben opgezet. Ook bedrijven die in samenwerking met andere partners een eigen vitaliteitsprogramma hebben opgezet, kunnen het Vignet aanvragen. Voor de toekenning van het Vignet geldt een drietal criteria:

  • Een bedrijf heeft de vitaliteit van werknemers via een (extern) onderzoek in beeld gebracht.
  • Een bedrijf heeft daarna op minimaal twee van de vijf vitaliteitsthema’s (bewegen, roken, alcohol & drugs, voeding en mentale balans) activiteiten volbracht waarvan ten minste 25% van de doelgroep heeft meegedaan. 
  • Een bedrijf heeft dit proces doorlopen onder deskundige begeleiding.

Aanvraag gratis en simpel

De aanvraag is niet alleen gratis, maar ook snel en simpel: via de website kunnen bedrijven de Vignettoets doen en binnen 10 werkdagen horen zij of het Vignet wordt toegekend. Het eerste bedrijf dat het Vignet krijgt toegekend, krijgt dit (digitaal) feestelijk overhandigd. Daarnaast krijgen alle bedrijven met het Vignet een eervolle vermelding op de website van Vitaal Bedrijf. Om via hun eigen kanalen te laten zien dat ze het Vignet in bezit hebben, krijgen bedrijven ook een handige communicatie toolkit. Na ontvangst is het Vignet twee jaar geldig. Wanneer bedrijven zich blijven inzetten voor vitaliteit binnen de organisatie, kunnen zij verlenging aanvragen.