TNO start meting naar de impact van de COVID-19 pandemie op werk en werknemers

Wat zijn de gevolgen van de COVID-19  pandemie op het werk van de Nederlanders? Hoe werken werknemers op dit moment en wat zijn de gevolgen hiervan voor hun gezondheid? Om deze vragen te beantwoorden startte TNO in juni met een eerste meting onder 25.000 werknemers die eind 2019 deelnamen aan de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA).

TNO start meting covid-19 gevolgen op werk en werknemers
Beeld: Foto door Lukas Goumbik via Pexels

De onderwerpen die aan bod komen in de meting

Om beter inzicht te krijgen op het effect van de COVID-19 pandemie en de getroffen maatregelen voor werk en gezondheid, gaat TNO de deelnemers van de NEA volgen.

Onderwerpen die daarbij aan bod komen zijn hoe de COVID-19 maatregelen worden toegepast op de werkvloer en wat de invloed daarvan is. Ook de mentale en fysieke gezondheid, en de toekomstverwachting worden meegenomen in het onderzoek.

Na de zomer worden de eerste resultaten verwacht. Wil je meer weten? Lees het artikel op de website van TNO.