Webinar: nudging richting gezond en veilig werk

Wilt u onbewust gedrag bewust beïnvloeden? Dat is mogelijk via nudging. Het fameuze tekeningetje van een vlieg in urinoirs op Schiphol, vliegmaatschappijen die u laten weten dat er nog maar ‘twee tickets zijn voor deze prijs!’ en de melding van de belastingdienst dat 90% van uw peers zijn belasting op tijd betaalt, zijn voorbeelden van nudging.

Dit webinar praat u bij over gedragsinzichten uit de wetenschap. Die kunt u heel goed gebruiken om gezond en veilig werken te stimuleren. Experts gaan in gesprek over het ‘wat en waarom ’ van nudging. Ze vertellen aan de hand van inspirerende voorbeelden hoe u nudging in de praktijk kunt inzetten.

Sprekers

  • Addie Weenk, adviseur, Rijkswaterstaat.
  • Jakko van Kampen, wetenschappelijk onderzoeker veiligheid, RIVM.
  • Esmee van Kampen, human performance consultant, VHP Human Performance.

Hoe kunnen branches en bedrijven dit inzetten?

Iedereen heeft het tegenwoordig over nudging. Benieuwd wat deze vorm van gedragsbeïnvloeding kan betekenen binnen uw branche? Wilt u ideeën opdoen van voorbeelden uit andere sectoren? Of bedrijven inspireren om ook gebruik te maken van nudges om gezond en veilig werken binnen hun bedrijf te stimuleren? Kijk dan dit webinar terug op YouTube.

Benieuwd hoe nudging binnen uw organisatie ingezet kan worden? Of wilt u anderen inspireren en motiveren om door middel van nudging gedragsverandering goedkoper en effectiever te maken, en sneller te laten verlopen? Raak verder op de hoogte door dit webinar te volgen.