Inspiratievideo veiligheid op het werk: Voorbij Funderingstechniek

"Ik wil het management te overtuigen hoe belangrijk veiligheid is. Het is nu nog te vaak een discussie: we doen het altijd al zo, waarom moet dit anders?"

Veiligheid moet een belangrijk item zijn binnen een organisatie, is de mening van veiligheidskundige Rick Riggelink bij Voorbij Funderingstechniek. Het serieus nemen van meldingen van en over werknemers als het gaat om veiligheid is hier een voorbeeld van.

Bij Voorbij Funderingstechniek krijgt elke werknemer die een melding heeft gedaan, een bericht. Daarin staat wat het management met de signalering heeft gedaan.

Hoe kunnen branches en bedrijven dit inzetten?

Bedrijven en branches kunnen deze video gebruiken als inspiratie om zelf aan de slag te gaan met gezond en veilig werken. Ook leren ze hoe zij om veiligheid hoog op de agenda kunnen zetten binnen de organisatie. Bekijk de inspiratievideo op YouTube.