Tips voor preventiemedewerkers: Adviseren aan management

Een van de taken van de preventiemedewerker is het adviseren aan management. Maar preventiemedewerkers geven regelmatig aan dat dat niet altijd zo makkelijk is. TNO heeft in samenwerking met inPreventie filmpjes ontwikkeld met tips voor preventiemedewerker over adviseren aan het management.

Of het nu om een mondeling of schriftelijk advies gaat, een goede voorbereiding is essentieel om overtuigend over te komen. In het eerste filmpje worden tips gegeven over waar je vooraf al over na kunt denken om tot een goed advies te komen en daarna ook in een gesprek beslagen ten ijs te komen.

In het tweede filmpje over het adviseren aan het management worden tips gegeven om op een constructieve manier in gesprek te gaan. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor de juiste aandacht? Hoe kun je voorkomen dat je alleen maar aan het verdedigen bent? En hoe zorg je ervoor dat de acties worden opgevolgd na het gesprek? Bekijk het filmpje op het YouTube-kanaal van inPreventie.

Tips voor preventiemedewerkers

De filmpjes zijn onderdeel van een serie filmpjes ‘Tips voor preventiemedewerkers’ die TNO voor inPreventie ontwikkelt. De filmpjes zijn te vinden op het YouTube-kanaal van inPreventie: www.youtube.com/inpreventie.