Bedrijfshulpverleners in het zonnetje tijdens Dag van de BHV

Wist je dat in ons land elke week 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen worden door een hartstilstand? En dat de eerste zes minuten cruciaal zijn om een leven te redden? Of dit nu in een bedrijf is, in een restaurant, winkel, pretpark, studio of waar dan ook: overal moet hulpverlening aanwezig zijn. Bedrijfshulpverleners (BHV’ers) spelen hierbij een belangrijke rol. Daarom worden op 4 november, de Dag van de BHV, de circa 500.000 BHV’ers in Nederland in het zonnetje gezet. En jij kunt meedoen.

Tijdens de dag van de BHV worden bedrijven en organisaties in heel Nederland gestimuleerd om aandacht te geven aan hun BHV’er: niet alleen om deze in het zonnetje te zetten, maar ook om aandacht en waardering te vragen voor het belang van BHV. Op de website van de Dag van de BHV kunnen organisaties gratis promotiemateriaal downloaden om zelf af te drukken. Naast kant en klare materialen, kunnen foto’s van de eigen BHV’er toegevoegd worden aan postersjablonen, zodat deze persoon herkenbaar is en extra in het zonnetje gezet kan worden.

BHV’er van het jaar

Ook wordt tijdens deze dag de BHV’er van het jaar bekend gemaakt. Met deze verkiezing en nominatie kunnen de hulpverleners nog eens extra worden bedankt voor hun bijzondere inzet. De winnaar ontvangt een 3D Award, maar ook een geldprijs van € 2000,- waarvan € 1000,- contant. De andere € 1000,- zal door hem/haar, naar keuze, worden gedoneerd aan een goed doel gelieerd en gerelateerd aan de hulpverlening.

Zo doe je mee

Ga naar de website van de Dag van de BHV, download het gratis promotiepakket, print de materialen die jij graag wil gebruiken en verspreid ze in jouw organisatie.