Activiteiten

Zittend kantoorwerk: inzicht in risico's en redding

Dinsdag 5 april

16.00 - 17.00 uur

Lidewij Renaud (TNO)

Wanneer zit je te lang tijdens kantoorwerk? Wat zijn de gezondheidsrisico’s van lang zitten? Kan je iets aan die risico’s doen door te sporten? En welke maatregelen zijn effectief om het zitten (op kantoor of thuis) te verminderen? In een interactief webinar worden deze vragen over de gezondheidsrisico’s van langdurig zitten voor kantoormedewerkers beantwoord!

Meld je aan

Chauffeurs in beweging

Donderdag 7 april

16.00 - 17.00 uur

Dr. Anniek Boeijinga

Buik en balgehakt, het stereotype beeld van een chauffeur. In dit webinar kijken we verder. Succesvolle gedragsverandering vraagt om begrip en doorgronding. Wat is het verhaal achter het gedrag? Wat leren chauffeursverhalen ons over huidige aannames en initiatieven? Hoe kunnen we deze verhalen vertalen naar een effectieve boodschap die wél aanslaat? Naast een kijkje in heersende theorieën rondom gedragsverandering biedt dit webinar een concreet stappenplan voor het toepassen van storybridging: verhalen als brug naar een gezonde leefstijl, afgestemd op de chauffeurspraktijk.

Meld je aan

Breng beweging in je werkdag

Maandag 11 april

16.00 - 17.00 uur

Sven van As (Duwtje)

Veel zitten is slecht voor ons. De meesten van ons weten het wel maar toch zitten we vaak grote delen van een werkdag. In dit webinar leer je over de psychologie van gedragsverandering en hoe je dit kunt toepassen op zit- en beweeggedrag. Aan de hand van bewezen technieken krijg je praktische tips die jou helpen om minder te zitten en meer te bewegen tijdens het werk. Handig als jij jezelf én je collega’s of medewerkers vaker van de stoel af wilt krijgen.

Meld je aan

Hoe krijg je mensen in beweging? Praktische aanpak voor duurzaam resultaat.

Donderdag 14 april

16.00 - 17.00 uur

Pien Ploumen en Jeanine Frunt (vhp human performance)

In Nederland zit een kantoormedewerker gemiddeld 10 uur op een werkdag. Er is veel bekend over de risico’s van langdurig zitten, toch is het moeilijk om als organisatie of individu te veranderen. In dit webinar presenteren we een stappenplan om fysieke onderbelasting tijdens (kantoor)werk aan te pakken en werknemers te motiveren om meer te bewegen tijdens de werkdag. Ben jij preventiemedewerker, of wil je binnen je bedrijf hiermee aan de slag? Dit interactieve webinar biedt handvatten om duurzaam aan de slag te gaan met het thema fysieke onderbelasting. 

Meld je aan

Deze webinars worden georganiseerd vanuit De Nationale Beweegminuut. De Nationale Beweegminuut is onderdeel van de campagne 'Zet ook de stap', een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.