Doe mee aan De Nationale Beweegminuut

Attentie zitwerkend Nederland! Zitten is niet goed voor ons. Daarom is er iedere werkdag om 11 uur: De Nationale Beweegminuut. Voor alle kantoortijgers en sturologen, stap uit die vrachtwagen en aan de kant met dat bureau. Ga lekker staan en steel de show! Ga naar www.denationalebeweegminuut.nl, en help Nederland van Europees kampioen zitten naar Europees kampioen bewegen tijdens het werk!

Waarom is bewegen tijdens het werk zo belangrijk?

In een ideale wereld zijn we ook tijdens ons werk gezond bezig. Toch zitten we in Nederland gemiddeld 10 uur op een werkdag. Daardoor lopen we meer kans op ziektes zoals hart- en vaatziekten, diabetes type II, depressie, kanker en zelfs vroegtijdig overlijden. Beeldschermwerkers hebben daarnaast ook een verhoogde kans op klachten aan armen, nek en schouders. Gelukkig is de oplossing vrij simpel: regelmatig even opstaan en bewegen. Als je elk half uur beweegt, blijf je langer gezond. Begin met één minuut en probeer die zo vaak mogelijk te herhalen op een werkdag!

Record neerzetten

Wil je je deelname aan De Nationale Beweegminuut registreren, zodat Nederland kampioen bewegen tijdens het werk kan worden? Ga dan naar www.denationalebeweegminuut.nl en meld je aan!

Bewegen via WhatsApp met Billy de Chatbot

Afbeelding van qr-code met link naar whatsapp

Kun je wel wat extra begeleiding gebruiken bij het bewegen? Dan is er Billy de Chatbot. Op het moment dat het jou schikt stuur je Billy het bericht 'Beweegminuut' via Whatsapp en dan ga je van start! Van instructievideo's en tips tot beweegbingo en webinars. Billy is als WhatsAppservice altijd beschikbaar. Bekijk je deze pagina vanaf je telefoon, klik dan op deze link. Zit je nu op je computer, scan dan deze qr-code met je telefoon.

Live webinars

Voor iedereen die zich wil verdiepen in beweging tijdens het werk, organiseren we van 4 t/m 15 april een aantal live webinars. Hier komen onderwerpen als lichamelijke onderbelasting, gedragsverandering en concrete tips om meer te gaan bewegen aan bod. Ook kun je tijdens de webinars al je vragen stellen via de chat.

Bekijk hier het overzicht van de webinars!

Toolkit om je collega’s mee te laten bewegen!

Wil je als werkgever, manager of betrokken collega mensen binnen jouw sector, organisatie of bedrijf ook motiveren om meer te bewegen tijdens het werk? Download dan hier de toolkit met online communicatiemiddelen, zoals factsheets, teksten voor social media en beeldmateriaal.