Veilig Werken met [ Gevaarlijke ] Stoffen: de Goede Praktijken Competitie

Ieder jaar kiest het Nederlands Focal Point een onderwerp voor de Goede Praktijken Competitie. Dit jaar gaat het om de zoektocht naar een organisatie die op een veilige manier werkt met gevaarlijke stoffen.

Foto Goede Praktijken Competitie
Beeld: ©Arbo in Europa

Jaarlijks overlijden er ruim 3.000 mensen aan de gevolgen van werken met gevaarlijke stoffen. Hier moet verandering in komen. Ook dit jaar organiseert het Nederlands Focal Point weer de Goede Praktijken Competitie. Dit jaar wordt er gezocht naar het Nederlandse bedrijf met het beste beleid omtrent de omgang met gevaarlijke stoffen. Bedrijven kunnen door middel van deze competitie laten zien hoe zij dit proces aanpakken. De jury zal bij het verkiezen van de winnaar van de Goede Praktijken Competitie letten op verschillende zaken zoals duurzaamheid, gezondheid en veiligheid.

Veilig Werken met [ Gevaarlijke ] Stoffen

Ook vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt actief ingezet op het creëren van een veilige werkplaats. Op 14 mei 2018 is de campagne ‘Veilig Werken met [ Gevaarlijke ] Stoffen van start gegaan. In de aankomende maanden zal het ministerie proberen om mensen en bedrijven zo bewust mogelijk te maken van de risico’s die onveilig werken met gevaarlijke stoffen met zich meebrengt. Dit zullen zij doen middels het organiseren van werkbezoeken en netwerkbijeenkomsten, maar ook door competities te ondersteunen zoals deze van het Nederlands Focal Point.

Meedoen

De winnaar van de Goede praktijken Competitie zal niet alleen het bedrag van € 2.000 EUR winnen, maar ook genomineerd worden als finalist van de European Good Practice Awards in Bilbao. Organisatie kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op de website van Arbo in Europa. Hier is ook meer informatie te vinden. Aanmelden kan tot 1 oktober 2018.

Meer informatie over het programma ‘Veilig Werken met [ Gevaarlijke ] Stoffen’ van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is te vinden op de programmapagina.