Webinar over gevaarlijke stoffen op de werkplek

Vanavond – maandag 26 maart – om 19.00 uur organiseert TNO een webinar over gevaarlijke stoffen op de werkplek en de invloed ervan op gezond en veilig werken.

Wat zijn organisatorische maatregelen? Wat werkt en wat niet? En wat heeft gedrag daar mee te maken? Onder begeleiding van moderator Marijke Roskam (bekend van BNR) gaan Wim Grisnich (DSM), Caroline Coucke (FNV), Johan Timmerman (Volandis) en Maartje Bakhuys-Roozenboom (TNO) hierover met elkaar in gesprek. De sessie wordt live uitgezonden om 19:00 uur via het YouTube-kanaal van TNO . Op dat moment geen tijd? Geen nood, de sessie wordt opgenomen zodat je het op een ander moment kan terugkijken.

Roadmap on carcinogens

Dit webinar wordt georganiseerd door de Europese roadmap on carcinogens. De roadmap heeft de ambitie om best practices in kaart te brengen om blootstelling aan carcinogene stoffen te reduceren in Europa te beperken.” In 2017 gaf de roadmap op het landelijke vervangingsbeleidcongres en de landelijke stoffendag aandacht aan de “S” van substitutie en “T” van technische beheersmaatregelen,. De "O", van organisatorische maatregelen komt tijdens dit webinar aan bod. Aandacht aan persoonlijke beschermingsmiddelen vindt plaats tijdens een kennissessie op de Safety&Health at work, op woensdag 11 april 2018. Kijk voor meer informatie op roadmaponcarcinogens.eu.

Campagne over gevaarlijke stoffen

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid lanceert op maandag 14 mei 2018 een nieuwe campagne over gevaarlijke stoffen om dit belangrijke onderwerp onder de aandacht te brengen. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten, of aanwezig zijn bij het kick-off congres? Geef je op voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan meer informatie over de kick-off op 14 mei en de maandelijkse nieuwsbrief.