Praktijkverhalen uit het mkb: “Vreemde ogen dwingen echt.”

Sinds 1 juli 2018 is de vernieuwde Arbowet een feit. In de vernieuwde Arbowet is de betrokkenheid van werkgevers en werknemers bij de arbodienstverlening vergroot en staat preventie nog meer centraal.

Beeld: Yvonne Compier

De veranderingen hebben gevolgen voor alle werkgevers in Nederland, ongeacht het aantal werknemers of de nationaliteit van het bedrijf. Ook voor het mkb is het dus belangrijk te kijken naar de manier waarop de vernieuwingen worden geïmplementeerd. Ieder bedrijf gaat daar op een andere manier mee om.

Om dit in kaart te brengen, zijn er vanuit het Arboportaal interviews geweest met verschillende mkb’ers. In een serie bedrijfsportretten doen drie mkb’ers hun verhaal uit de praktijk.

In aflevering 2 vertelt Marietje Lans over het verpakkingsbedrijf Global Co-Packing dat zij samen met haar man Paul leidt in Nieuwkuijk. “Vreemde ogen dwingen echt.” Lees hoe Marietje Lans met arbozorg omgaan en wat zij verstaan onder goed werkgeverschap.

Wilt u meer informatie over het basiscontract, de second opinion bedrijfsarts of hoe u arbozorg binnen uw bedrijf of organisatie kan organiseren, kijk dan ook eens in de digitale toolkit van het Arboportaal. Hier staan handige tips, factsheets, tools en voorbeelden klaar om gebruikt te worden.