Webinars en video’s over lichamelijke belasting

Bekijk hier webinars en video's over lichamelijke belasting. 

Webinar | Gedrag & Cultuur

In het kader van de campagne 'Hoe TOP werk jij? Pak lichamelijke belasting aan!' van het ministerie van SZW wordt een webinar reeks georganiseerd over lichamelijke belasting vanuit een gedrag- en veranderperspectief. Op donderdag 26 november 2020 gaf vhp human performance een webinar over hoe je een cultuur creëert waarin duurzaam gezond lichamelijk werk een gezamenlijke ambitie is. Hoe zorg je, waar nodig, voor gedragsverandering? En hoe combineer je dit met de TOP-strategie? Bekijk hieronder de webinar.

vhp human performance: Webinar lichamelijke belasting vanuit gedrag- en veranderperspectief

Webinar | Fysieke belasting aanpakken bij de bron

In dit webinar van 18 juni 2020 vertelt Frank Krause, Human Factors Research Scientist bij TNO, hoe je bronaanpak vorm geeft. Waar hebben we het precies over, wat zijn verschillende mogelijkheden voor een aanpak van risico’s en waarom levert een bronaanpak het meeste op? Ruud Rhemrev, mechanical engineer bij Metagro, vertelt hoe zij een verhuizing aangrepen om aanzienlijke verbeteringen op het gebied van fysieke belasting door te voeren in hun productieproces. 

Webinar: fysieke belasting aanpakken bij de bron

Webinar | Exoskeletten als oplossing voor fysiek zwaar werk?

Met demonstraties, filmpjes en een overzicht van exoskeletten bespreekt TNO in deze webinar van 3 december 2020 wat er wel en niet verwacht kan worden van werken met een exoskelet.

Webinar: Exoskeletten als oplossing voor fysiek zwaar werk?

Kick-off campagne 'Hoe TOP werk jij? Pak lichamelijke belasting aan!'

Op woensdag 28 oktober 2020 lanceerde de campagne 'Hoe TOP werk jij? Pak lichamelijke belasting aan!' tijdens een digitaal event. In het programma ging presentator Marijke Roskam naast de staatssecretaris Bas van 't Wout in gesprek met o.a. een bedrijfsarts, ergonoom, gedragswetenschapper en vertegenwoordigers van verschillende sectoren. Na afloop werden met alle aanwezigen drie masterclasses gedeeld over het voorkomen van lichamelijke overbelasting. Deze zijn terug te vinden op de pagina 'Verhalen van TOP-coaches'.

Kick-off campagne 'Hoe TOP werk jij? Pak lichamelijke belasting aan!'