Goede Praktijken Podcast: de Streetdesigner van Van de Bunt Projecten

Portret van twee medewerkers van Van de Bunt

Bestraten is zwaar fysiek werk waardoor stratenmakers veel last hebben van klachten aan de knieën, rug, nek en schouders. Om fysieke belasting onder hun werknemers tegen te gaan, heeft Van de Bunt Projecten, een bedrijf dat gespecialiseerd is in bestratingen, de Streetdesigner aangeschaft.

Beluister de podcast:

Podcast Goede Praktijken Competitie - Van de Bunt Projecten

De Streetdesigner is een slimme machine die mechanisch kan bestraten. In plaats van de stenen één voor één handmatig te leggen, kunnen met de Streetdesigner hele stukken straat, zogenaamde ‘pakketten’ in een keer met de machine gelegd worden. De stenen worden met een minishovel in de Streetdesigner geladen en door de machine zelf gesorteerd en per pakket neergelegd. Zo wordt de hoeveelheid handmatige bestrating tot een minimum beperkt.

Naast het gebruik van de Streetdesigner, zet Van de Bunt ook taakroulatie in om fysieke overbelasting bij hun medewerkers te voorkomen. Zo wordt het bedienen van de machine afgewisseld met andere taken tijdens het bestraten. Zo voorkomt het bedrijf op verschillende manieren fysieke overbelasting bij hun medewerkers. Daarom zijn ze genomineerd voor de Goede Praktijken Competitie.