Landelijke dag Netwerk Duurzaam Fysiek Werk

Fysiek zwaar werk kan risico’s met zich meebrengen. Gezond langer doorwerken bij fysieke belasting vraagt om een gestructureerde aanpak. Op 4 december organiseert TNO samen met evofenedex en Buro voor Fysieke Arbeid namens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de landelijke dag van het Netwerk Duurzaam Fysiek Werk.

Tijdens deze middag vertellen verschillende bedrijven over hun ervaringen. Wat zijn succesfactoren, en wat zijn de struikelblokken bij fysiek zwaar werk? Een gestructureerde aanpak bevat concrete plannen, en dit start met het commitment van de betrokkenen. En vooral: commitment van management. Een risico-inventarisatie is nodig om prioriteiten te kunnen stellen. De implementatie van maatregelen is pas succesvol te noemen als ook de borging op de langere termijn is verzekerd.

Wijzer met fysieke belasting

Bij uitvaartverzekeraar Dela is door de inzet van medewerkers gezorgd voor blijvende effecten op de lange termijn. evofenedex zet haar deuren open en biedt ons een kijkje in de keuken met interessante demonstraties. Tijdens twee rondetafelsessies is er veel ruimte om inspiratie op te doen en van elkaar te leren. Juist de oplossingen uit verschillende sectoren zorgen voor nieuwe ideeën. Dit komt dan ook volop terug tijdens het hele programma.

Lees ook meer over het evenement op de website van TNO.