Update Snelstartgids voor Preventiemedewerkers

De Snelstartgids voor Preventiemedewerkers heeft in de afgelopen jaren al menig (startende) preventiemedewerker een welkom houvast gegeven. In verband met de nieuwe Arbowet heeft TNO dit stappenplan voor inPreventie aangepast en gelijk de verwijzingen geüpdatet.

De taken van de preventiemedewerker zijn in de nieuwe Arbowet uitgebreid. Er is bijvoorbeeld een directere link gelegd tussen de bedrijfsarts en de preventiemedewerker. In de nieuwe Snelstartgids zijn deze taken toegevoegd en verder toegelicht. Ook de rollen van de OR en de bedrijfsarts hebben, net zoals in de nieuwe Arbowet, een prominentere positie gekregen. In de afgelopen jaren zijn links gewijzigd en nieuwe tools ontwikkeld. Bij het updaten van de Snelstartgids zijn daarom ook alle verwijzingen opnieuw bekeken en aangevuld.

Praktisch stappenplan

De Snelstartgids voor Preventiemedewerkers is een praktisch stappenplan. Wat zijn precies de taken en waar begin je als preventiemedewerker? Met tips, checklists en verwijzingen naar handige websites en tools wordt de preventiemedewerker stapsgewijs geholpen bij het invullen van de rol en het uitvoeren van de taken.

De geüpdatete versie van de Snelstartgids voor preventiemedewerkers is als pdf gratis te downloaden op de website van inPreventie.