Veilig Werken met [ Gevaarlijke ] Stoffen

Wist u dat u ziek kunt worden door uw werk? Een werkplek waar onveilig gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen kan leiden tot allergische reacties, astma of zelfs kanker en longziekten. Dit zijn vaak stoffen die je niet eens kunt zien of ruiken. Of waarvan je niet zou verwachten dat ze zo schadelijk kunnen zijn.

Naast veel persoonlijk leed, kost dit de maatschappij en bedrijven ook veel geld. Door hier bewust van te zijn en met gezond verstand te werken, kunnen we in de toekomst veel van dit leed voorkomen.

Om goed werken met gevaarlijke stoffen te stimuleren, geeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, samen met het Nederlands Focal Point voor Veiligheid en Gezondheid op het werk, de komende jaren extra aandacht aan dit onderwerp. Dit gebeurt onder andere met een publiekscampagne.

Save the Date: congres 14 mei 2018

De activiteiten zullen tijdens een congres op 14 mei door staatssecretaris Van Ark officieel worden afgetrapt. Ook de publiekscampagne 'Veilig werken met [ Gevaarlijke ] Stoffen' , wordt hier gelanceerd.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten, of aanwezig zijn bij het congres? Geeft u zich dan op via deze link. U ontvangt dan meer informatie over de kick-off met de staatssecretaris en de maandelijkse nieuwsbrief.