Geef jij weleens iemand zomaar een compliment?

Wist je dat een complimentje op een dag, meer motiveert dan cadeaus of promotie? Vandaag  is het Nationale Complimentendag, een dag waarop je vrienden, familie, collega’s of onbekenden eens extra in het zonnetje kan zetten.

Het geven van een compliment aan een collega lijkt zo vanzelfsprekend, maar wordt in de waan van de dag snel vergeten. En dit terwijl het juist zo belangrijk is. Vooral nu pesten op het werk een veelbesproken onderwerp is, is het goed om eens je waardering over een collega uit te spreken. 

Pesten op het werk komt vaker voor dan mensen denken. Ruim 1 op de 10 werknemers heeft last van pesten op de werkvloer, wat zorgt voor ruim 4 miljoen extra verzuimdagen per jaar. Eén op de 5 werknemers heeft behoefte aan (aanvullende) maatregelen tegen interne intimidatie, agressie of geweld. Dit percentage vertoont door de jaren heen een stijgende lijn. Dat complimentje vandaag komt dus zeker van pas.

Pesten op het werk aanpakken

Kijk voor meer informatie over pesten op de werkvloer en de maatregelen die je hiertegen kan nemen bij het onderwerp Pesten op het werk . Hier zijn ook handige hulpmiddelen en instrumenten  te vinden die gebruikt kunnen worden om iets te doen tegen pesten op het werk.