Doe mee: Bent u op 16 maart ook Bewust Veilig?

Op vrijdag 16 maart vindt de tweede editie plaats van ‘Bewust Veilig’. Op deze dag wordt specifiek stilgestaan bij veiligheid op het werk.

Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Bouw en Infra en UNETO-VNI hebben de handen ineen geslagen om jaarlijks, op de derde vrijdag in maart, Bewust Veilig te zijn. De motivatie is dat iedereen aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis moet kunnen en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen. Het is van het grootste belang om ongelukken en arbeidsongeschiktheid te voorkomen, én om faciliteiten te bieden zodat mensen duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Dat is een gezamenlijk belang van werkgevers én werknemers.

Op veel projecten en bouwplaatsen en in veel bedrijven verspreid over heel het land wordt op vrijdag 16 maart stilgestaan bij veilig werken. Doe mee en haak aan: laat zien dat u veiligheid ook hoog in het vaandel heeft. Aanmelden kan via www.bewustveilig.com. Hier is ook inspiratie te vinden voor de invulling van de dag.